Den här kakan gick hem hos alla, riktigt god. Även fast jag hade för lite choklad hemma, men fick göra det bästa utav det, haha.
4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten
Smörkräm:
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse cocos
Garnering:
250-300 g mjölkchoklad
2 msk olja
cocos
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i långpanna (djupa plåten till ugnen) täckt med bakplåts papper i 175 grader ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt och dela sedan i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar