onsdag 2 maj 2012

BOUNTYKAKA

Den här kakan gick hem hos alla, riktigt god. Även fast jag hade för lite choklad hemma, men fick göra det bästa utav det, haha.


4 1/2 dl socker 
4 dl vetemjöl 
1 1/2 tsk vaniljsocker 
3 tsk bakpulver 
4 1/2 msk kakao 
3 ägg 
225 g smält smör eller margarin 
2 1/4 dl kokande vatten 

Smörkräm:
225 g smör eller margarin 
4 dl florsocker 
2 ägg 
Drygt 1 påse cocos 

Garnering:
250-300 g mjölkchoklad

2 msk olja
cocos


Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i långpanna (djupa plåten till ugnen) täckt med bakplåts papper i 175 grader ca 20 minuter. Låt kakan svalna. 


Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt och dela sedan i lagom stora bitar.

Inga kommentarer: